Ce este web hosting si de ce ai nevoie de el? 3 tipuri de web hosting

web hosting

Web hosting este un serviciu care va permite sa va gazduiti site-ul sau blogul pe internet. Acestea fiind spuse, este mult mai mult decat atat! In acest articol, va vom oferi o privire de ansamblu asupra gazduirii web, de ce aveti nevoie de aceasta si cateva dintre diferitele tipuri de servicii de gazduire web disponibile.

Ce este web hosting?

Web hosting este un serviciu care permite companiilor si indivizilor sa gazduiasca site-uri web si aplicatii web. Fara un host web, aceste site-uri nu ar putea fi accesibile online.

Exista mai multe tipuri de host web, dar cele mai frecvent utilizate sunt:

Hosting Shared – Acesta este cel mai ieftin mod de a gazdui un site web. Cu acest tip de hosting, mai multi proprietari de site-uri impart spatiu pe server si resursele aferente (procesor, memorie, etc.).

Hosting Dedicat – Acest tip de hosting ofera o gama larga de avantaje fata de alte tipuri, inclusiv performante superioare si siguranta crescuta. Dar, ca si consecinta directa, este si cel mai scump mod de a gazdui un site web.

Cloud Hosting – Cloud Hosting este

Ce tipuri de web hosting exista?

Web hosting poate fi impartit in mai multe categorii, in functie de caracteristicile si nevoile pe care le are fiecare.

web hosting gazduire.ro

Cele mai comune tipuri de web hosting sunt:

– Shared Hosting: Acest tip de hosting inseamna ca site-ul tau va fi gazduit pe un server impreuna cu alte site-uri. Este cel mai ieftin mod de a gazdui un site si este ideal pentru site-urile mici sau medii.

– Dedicated Hosting: Acest tip de hosting inseamna ca ai un server dedicat pentru site-ul tau. Este mai scump decat shared hosting, dar ofera mult mai multe resurse si o performanta superioara. Ideal pentru site-urile mari sau cele care necesita puterea unei astfel de masini.

– Cloud Hosting: Acest tip de hosting foloseste resursele multiple ale unei retele de servere pentru a garanta disponibilitatea maxima si performanta optima pentru site-urile tale.

Ce avantaje are web hosting?

Avantajele web hosting-ului sunt nenumarate, dar cel mai important este ca iti ofera un mod eficient si flexibil de a gazdui site-ul tau. In plus, web hosting-ul iti permite sa ai control asupra site-ului tau, astfel incat tu decizi ce continut este afisat si cat de multe vizitatori pot accesa site-ul in acelasi timp.

Ce dezavantaje are web hosting?

Web hosting poate fi oarecum costisitor, mai ales daca aveti nevoie de spatiu web suplimentar si de banda larga. De asemenea, unii furnizori de gazduire web pot incerca sa va incarce pentru anumite servicii suplimentare, cum ar fi domeniile private sau adresele IP dinamice. In unele cazuri, gazdele web pot limita anumite functii ale site-ului dumneavoastra, cum ar fi scripturile PHP sau baza de date MySQL.

Cum alegi un web hosting potrivit nevoilor tale?

Odată ce ai decis ca vrei sa iti deschizi propriul site web, ai nevoie de un loc in care sa il gazduiesti. Acesta este serviciul numit web hosting si exista mai multe tipuri de astfel de servicii disponibile pentru alegerea ta.

Inainte de a decide care este web hostul potrivit pentru tine, trebuie să faci o lista cu nevoile tale. Nevoi catre trebuie sa raspunda la cateva intrebari precum:

Doriti un panou de control usor de utilizat?

Aveti nevoie de spatiu de stocare si latime de banda nelimitata?

Ce fel de sprijin ai nevoie?

Odata ce stiti de ce aveti nevoie, puteti incepe sa va uitati la diferite oferte de web hosting si sa le comparati caracteristicile.

Un loc bun pentru a incepe cautarea este o companie de gazduire web care ofera mai multe tipuri de planuri de gazduire precum gazduire.ro.

In acest fel, va puteti actualiza planul pe masura ce site-ul web al proiectului vostru creste. 

Concluzii

Pentru a intelege ce este web hosting, trebuie sa incepem cu o scurta introducere a internetului. Internetul este o retea globala de calculatoare si servere care permite utilizatorilor sa comunice unii cu altii. Fiecare dispozitiv conectat la internet are un IP (Internet Protocol) unic, ceea ce permite ca datele sa fie transferate de la un dispozitiv la altul. 

Web hosting este un serviciu care permite companiilor si organizatiilor sa isi publice website-urile pe internet. Fiecare website are nevoie de un spatiu web pentru a fi gazduit, iar acest spatiu web este pus la dispozitie de catre furnizorii de servicii web hosting.

In functie de tipul de website si de cerintele aferente, exista mai multe tipuri de servicii web hosting disponibile, insa cel mai des intalnit este shared hosting. Shared hosting inseamna ca mai multi clienti isi impart acelasi server, iar fiecare dintre ei are acces doar la anumite portiuni ale serverului.

Avantajele shared hosting sunt legate in principal de costuri – acestea sunt mult mai mici decat in cazul altor tipuri de servicii web hosting, cum ar fi VPS sau dedicat. Dezavantajele includ insa performante mai slabe si un grad mai redus de flexibilitate.

Gazduire.ro ofera pachete de web hosting care se activeaza automat, in cateva momente de la finalizarea comenzii. 

Date contact Gazduire.ro ( H88 Web Hosting SRL)
Telefon: 0376.44.80.20 (intre orele 09.00 si 18.00)
Email: oferte@gazduire.ro

Adresa: Str. Calea Floreasca nr. 169, Cladirea IPA, Etaj 2, Camera 4, Sector 1, 014459, Bucuresti, Romania

Exista si o pagina de facebook pentru site-ul gazduire.ro , iar twitter-ul este acesta.

Poti urmari in timp real, informatii utile si practice, astfel incat sa construiesti drumul catre succes pe care il doresti.

Prezenta digitala a unui business ar trebui sa fie obligatorie in 2022. Ai la dispozitie toata tehnologia pentru asa ceva, trebuie doar sa vrei sa o apuci. Crearea unui website nu a fost niciodata mai simpla decat acum. Informeaza-te despre subiect si incepi sa vinzi online! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *