Cod rutier 2022: Obligatoriu un saculet cu nisip si o lopata pentru deszapezit!

cod rutier 2022 - sac nisip si lopata


Schimbari in noul cod rutier 2022 din acesta iarna care se anunta cu multe zile friguroase si nopti inzapezite. Daca esti sofer si vrei sa fii pregătit pentru orice, afla ce presupune noul cod rutier pentru deszapezirea drumurilor!

Multi soferi sunt luati prin surprindere de faptul ca, incepand cu 1 ianuarie 2022, va fi obligatorie in Romania posesia unui sac de nisip si a unei lopeti pentru deszapezit.

Ce este noul Cod rutier 2022?

Noul Cod rutier 2022 este un set de reguli care trebuie urmate de toti soferii.

Una dintre noile reguli este ca toti soferii trebuie sa aiba asupra lor un saculet cu nisip si o lopata pentru deszapezit. 

Aceasta regula a fost introdusa in Codul rutier pentru a imbunatati siguranta pe soselele din Romania.


Alte reguli noi din Codul rutier 2022 vizeaza reducerea vitezei pentru anumite categorii de soferi, in special pentru soferii novici sau neexperimentati.

De asemenea, noul Cod rutier 2022 prevede sanctiuni mai severe pentru soferii care nu respecta regulile de circulatie.

Ce schimbari aduce pentru soferi anul 2022?

Pe langa faptul ca soferii vor trebui sa aiba asigurate modulelele sanitare, cei care circula in afara localitatilor vor trebui sa aiba in masina obligatoriu un saculet cu nisip si o lopata pentru deszapezit.

Aceasta masura vine ca urmare a faptului ca, in ultimii ani, au existat tot mai multe probleme cauzate de zapada neinlaturata din parcursul soferilor.
„Oamenii au vazut ca in ultimele luni, chiar si in zonele de centru sau pe cele mai importante sosele din Romania, exista cazuri atunci cand autovehiculele circula pe stratul de zapada. Aceasta noua prevedere vine ca o solutie pentru aceste probleme si ne dorim sa fie respectata.

Facem apel la toti soferii pentru a nu uita sa aiba lopata si saculetul cu nisip in masinile lor. Este absolut esential”, a explicat Florian Popa, director general al Directiei Reglementare din Ministerul Transporturilor.

Prin urmare, autoritatile au decis ca masura preventiva sa fie obligatorie incepand cu anul 2022.

Cum se foloseşte nisipul şi lopata pentru deszăpezit? [Cod rutier 2022]

Acestea fiind zilele noastre, cu temperaturi din ce în ce mai scăzute, v-am pregătit câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să faceţi faţă problemelor legate de zăpadă.

În primul rând, trebuie să ne asigurăm că avem tot echipamentul necesar: o lopată și nisip sau sare. 

Cu toţii ne temem de zăpada şi gheaţa, însă trebuie să ne înarmăm cu răbdare şi un pic de efort pentru a face faţă problemelor provocate de ele. În acest articol vom vedea cum se foloseşte nisipul şi lopata pentru deszăpezit.

Când zăpada cade, se depune şi formează stratul de gheaţă pe care-l numim zăpadă. Acesta este alcătuit din stropi de apă congelată care se ataşează la particulele de praf din aer. Temperaturile scăzute fac ca apa să se transforme în gheaţa şi, astfel, zăpada devine un strat dur.

6 thoughts on “Cod rutier 2022: Obligatoriu un saculet cu nisip si o lopata pentru deszapezit!”

  1. Dar un articol din Codul Rutier care se refera la lopata si sca cu nisip sau macar o Ordonanta de Urgenta care sa modifice Codul Rutier in sensul prezentat in articol puteti da ???
    Sau ar trebui sa va credem pe cuvant ???

    1. Lucrul asta il caut eu pe toata legislatia si nu dau de el. Trebuie sa credem presa manipulatoare? Nu scrie absolut nimic in codul rutier.

  2. Pe bune?! Săculeț si nisip. Păi de ce mai plătim atunci firmele de deszăpezire? Cât nisip trebuie sa ai? O lopată de plastic pentru copii e ok? 😂😂

  3. Numai niste cretini puteau gandi in acest mod.Cum naiba sa umbli cu lopeti si saci cu nisip in portbagaj? Sunt contracte cu firme de dezapezit.Acestea trebuie sa inlature zapada de pe carosabil si sa lase gramezi de nisip de-a lungul drumului,nu inainte de a imprastia material antiinghet(nisip +sare).
    Pesemne au ramas unii baieti destepti pe stoc cu lanturi antiderapante,saculeti de panza si lopeti,si asa scapa de marfa de pe stoc.Nesimtiti si idioti.Numai in Romania se gasesc asemenea specimene ce gandesc…aiurea.

  4. S-ar putea ca din toamna unui tampit sa-i vina ideea ca in portbagaj sa avem si un sac ,doi de ciment,ceva nisip ,un generator de sudura si niste fier beton,ptr.a repara eventualele fisuri din podurile peste care trecem.Asta ptr.a evita ruperea acestora si caderea noastra in gol.Ai cazut in gol?!!!! Ti-au luat politistii permisul.Ca o paranteza: Nu este vina politistilor ci a cretinilor care fac legile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *