Învață despre montarea unui manșon străpungere pentru viitorul tău acoperiș – detalii tehnice, utile

manson - Roof Home Design

Importanța unui acoperiș nu mai trebuie subliniată. Atunci când îți clădești o casă, nu te întrebi “am nevoie de acoperiș?”, ci sari direct la detaliile sale precum tipul de țiglă, forma sa și ce materiale vei avea nevoie pentru ca un expert să ți-l poată realiza.

Așa descoperi această nișă a construcției – înveți despre detaliile specifice și ce presupune acest aspect al casei tale. Printre multe altele, descoperi că ai nevoie de un manson strapungere. Fie că ți s-a sugerat acest produs, fie că ai ajuns tu la concluzia că este nevoie, cert este că ai nevoie de mai multe informații despre acest manșon.

Ce este manșonul de străpungere?

Un manșon de străpungere, pentru acoperiș, este o componentă esențială a acestuia, care asigură etanșarea corespunzătoare în vederea prevenirii scurgerilor de apă prin acoperiș. Cum îi este și denumirea, acest tip de sigilare a acoperișului străpunge prin el pentru a etanșa, de regulă, o țeavă care are scop de aerisire sau exhaustare. Aceste proprietăți sunt dobândite prin prisma materialelor pe care acesta este conceput.

Manșonul cu silicon sau cauciuc special este folosit doar la țiglă metalică sau tablă cu panouri tip sandwich – adică nu este posibilă montarea unui astfel de manșon pe țiglele de ceramică sau beton.

Diametrul standard al unui manșon poate fi de la 0 la 800 mm, și este rezistent la razele ultraviolete. De asemenea, datorită formei sale piramidale și a materialului din care este realizat, este posibil să adopte diferite dimensiuni în funcție de mărimea țevii pe care o învelește. Așadar, este potrivit și oricărui unghi, datorită maleabilității materialului.

Pentru a asigura un montaj complet impermeabil, este recomandată prinderea acestuia mai întâi cu un etanșant, iar mai apoi cu securizarea acestuia prin șuruburi – pentru a fi cât mai rezistentă prinderea se înșurubează, pe rând, în părți opuse (sus-jos, stânga-dreapta etc.). Pentru finalizarea montării, se poate pune etanșant și la gura superioară a manșonului, unde face contact cu țeava.

Desigur, înainte de orice montaj trebuie să te asiguri că zona de lucru este curată, iar măsurile de precauție pentru siguranță sunt respectate.

De ce ai nevoie de un manșon? De unde îl poți achiziționa?

Desigur, primul uz al manșonului este cel al etanșării acoperișului atunci când o țeavă trece prin el. Scurgerile de apă sunt clar dăunătoare structurii acoperișului, dar și casei tale, deoarece pot duce la mai multe complicații și probleme precum mucegaiul. Totuși, ce rol are acea țeavă ce străpunge acoperișul? Ea asigură și ventilația instalației sanitare ce trece prin acoperiș. Este necesară pentru sistemul de drenaj al chiuvetelor, căzilor sau toaletelor, fiecare având nevoia doar de o singură țeavă comună de aerisire care iese prin acoperiș.

Un manșon de străpungere de acoperiș poate fi achiziționat în magazinul online Roof Home Design – acolo vei găsi și accesoriile de care vei avea nevoie pentru acoperișul tău, dar și specialiști gata să-ți ofere sfaturi profesionale sau informații suplimentare despre un manșon sau orice alteva din catalogul de produse.

Comandă acum și asigură-te că acoperișul tău este dotat corespunzător!

Contact:

0740.843.297
0771.104.257
office[@]roof-shop.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *