Totul despre cartea Rezerva – autobiografie Prințul Harry (UK) – lansată în România pe 10 ianuarie 2023

Prințul Harry Rezerva

„Rezerva” este cartea scrisă de Prințul Harry, care aprofundează luptele și provocările personale cu care s-a confruntat în perioada în care a fost membru al familiei regale britanice.


Prințul Harry din Casa Regală Britanică a decis să-și povestească viața și ce a învățat el pe parcursul anilor.

Veți descoperi de asemenea ce subiecte abordează și cum se raportează la evenimentele mondiale și la schimbarea culturii contemporane.

Cine este Prințul Harry?

Prințul Harry este membru al familiei regale britanice, fiind al doilea fiu al Prințului Charles și al Prințesei Diana.

Născut la Londra în anul 1984, Harry a crescut în preajma părinților săi celebri, devenind un tânăr rebel prin comportamentele sale neconvenționale.

În urma tragediei mamei sale, Diana, ocupat cu grija faţă de fratele său mai mic, William, Harry a devenit unul dintre cele mai iubite personaje din familia regala britanica (UK).

De ce a scris Prințul Harry cartea?

Prințul Harry a scris Rezerva pentru că vrea să-și împărtășească povestea cu privire la lupta pe care o duce pentru a vindeca rănile provocate de moartea mamei lui. Rezerva este un mod prin care Prințul Harry poate oferi un sprijin real pentru cei care trag nava în aceeași direcție.

Moartea bruscă a lui Diana, Prințesa de Wales, la numai 6 luni mai târziu, l-a traumatizat pe Harry. Bântuit de gânduri negre și furios că nu are outlet pentru durerea pe care o simte, Harry se apucă de bautură și de fumat în timpul anilor de liceu. 

Harry a scris Rezerva pentru a oferi un viitor mai bun pentru copiii săi și urmașii lor, și pentru a face o schimbare pozitivă în societate. Rezerva este un proiect caritabil bazat pe trei piloni: inclusivitate, sustenabilitate și echitate.

Pilonul inclusivității se concentrează pe nevoile celor care au fost excluși din societate, cum ar fi copiii din familiile militare, cei cu dizabilități și tinerii fără adăpost.

Pilonul sustenabilitate se concentrează pe protejarea mediului natural și asigurarea unei economii verzi pentru toți.

Pilonul echitabil se concentrează pe asigurarea unei educații de calitate pentru toată lumea și crearea unor locuri de muncă echitabile.


Prințul Harry a scris Rezerva pentru a documenta și a împărtăși experiența sa unica în lupta cu problemele de sănătate mintală și pentru a arăta cât de important este să vorbim deschis despre ele.

Acesta este un pas important în demersul nostru de a reduce stigma și de a face lumea un loc mai bun pentru toți.

Conținutul cărții Rezerva

Conținutul cărții Rezerva este un amestec de istorie personală și jurnalism, care descrie lupta autorului cu problemele de sănătate mentală și trauma în urma decesului tragic al Prințesei Diana, mama sa.

Prințul Harry scrie deschis despre trecutul său în armată și cercetarea sa privind problema traumei la soldații din Irak și Afganistan.

Cartea se concentrează, de asemenea, asupra experiențelor recente ale autorului, cum ar fi tranziția spre viața din afara Casei Regale.

Acuzaţii grave în autobiografia „Rezerva”

Prinţul Harry a scris o carte autobiografică numită „Rezerva”, în care el acuză familia reală britanică că l-au tratat rău. Harry spune că a avut probleme cu anxietatea şi a suferit de depresie după ce tatăl său, prinţul Charles, l-a ignorat timp de ani.

Prinţul Harry a mai spus că ducele de Edinburgh, bunicul său, l-a bântuit şi l-a fricţionat în mod nepotrivit pe spate. Marele duce şi-a negat acuzaţiile.
Prinţul Harry a scris în cartea sa că regina Elisabeta II, bunica sa, i-ar fi cerut să se mute cu soţia sa Meghan Markle într-o casă mai mică pentru ceva timp după naşterea primului lor copil, Archie Harrison Mountbatten Windsor.

Cartea Rezerva intra în Cartea Recordurilor

Cartea Rezerva intra in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai bine vanduta autobiografie scrisa de un membru al familiei regale.

Prințul Harry a scris cartea împreună cu jurnalistul olandez Anthony Boorman și a fost lansată în 10 ianuarie 2023.

În carte, Prințul Harry vorbește pentru prima dată deschis despre perioada sa dificilă după moartea mamei sale, Prințesa Diana.

De asemenea, abordează teme sensibile precum rasismul și bolile mintale.

Cartea Rezerva a fost scrisa cu sinceritate și onestitate, oferind o privire unica asupra vietii unui membru al familiei regale.

Interviu Prințul Harry – Ducele de Sussex!

În noua sa carte „Spare”, Prințul Harry, Ducele de Sussex împărtășește revelații personale în timpul unui cocktail și conversație cu Stephen Colbert.

El abordează criticile aduse comentariilor sale cu privire la serviciul său în Afganistan și discută despre eforturile sale de a-și proteja familia de controlul presei.

„Spare” este disponibil acum și oferă o privire în profunzime asupra vieții Prințului Harry, așa cum a spus el.

Netflix a facut si un serial documentar despre Prințul Harry si Meghan Merkle – Harry&Meghan

Harry & Meghan este o serie de documentare în șase părți care acoperă istoria relației dintre Prințul Harry și Meghan Markle, inclusiv primele zile ale curtarii lor, precum și evenimentele care au dus la decizia lor de a se retrage din rolurile lor de membri ai familiei regale britanice.

Seria conține interviuri cu persoane care au cunoștințe personale și o perspectivă asupra relației de cuplu, inclusiv familia și prietenii care nu au vorbit anterior public despre aceasta.

În plus, experți precum istoricii și jurnaliștii oferă o perspectivă asupra modului în care mass-media a reflectat relația cuplului unul cu celălalt, familia regală și publicul.

Aceasta oferă o examinare cuprinzătoare a evenimentelor care au dus la decizia lor de a se retrage de la rolurile cu normă întreagă în instituția regală.

Urmează și o continuare ?!

Acesta este doar începutul unei serii de cărţi uluitoare. Prinţul Harry şi-a povestit viaţa şi ne-a arătat cine este el cu adevărat într-un mod sincer şi plin de umor.

Ne aşteaptă încă multe de la acest prinţ carismatic şi plin de energie, aşa că… urmează şi partea a II-a!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *